Dlouhodobý test: Interphone Avant, interkom nejen na skupinové vyjížďky

0
Interphone Avant
Zdroj: Bonmoto

Nejen na českém trhu je stále více a více možností a modelů, po kterých se dá sáhnout, při výběru interkomů. Budgetové nákupy – středně drahé, ale i ty dražší. Každý kus a každý výrobce má své pro a proti. Nám se poštěstilo v dlouhodobém testu vyzkoušet nejvyšší model od společnosti Interphone, konkrétně model Avant ve variantě TWIN. 

Nebudu zastírat, že jsem měl při výběru interkomů hlavu jako pátrací balón. Termíny jako dvojitý Bluetooth čip, technologie F5MC nebo Anycom pro mě byly jako španělská vesnice a opravdu jsem neměl kapacitu na to zjišťovat co a jak. Navíc kolem mě má relativně hodně známých běžně nakupuje na Aliexpressu a jiných portálech, takže jsem jejich zkušenosti nasával plnými doušky.

No, co Vám budu povídat, v počtu a objemu značek a funcionalit bych se býval ztratil, nebýt relativní náhody. 

Díky spolupráci se společností Bonmoto jsem dostal tip na sice dražší, ale prý spolehlivou značku Interphone. Sdělili mi, že si mám zkusit zavolat do společnosti Recall a domluvit se na zápůjčce, třeba si padneme do oka a možná nám pomůžou porozumět, proč je na trhu tolik variant a značek.

Interphone Avant
Zdroj: Bonmoto

Sice už díky Recallu (distributor značky Interphone) víme, jak mají Interkomy fungovat, nicméně proč jich je na trhu tolik, je otázka spíš na jednotlivé obchodní zástupce. Nejdříve to prý byla díra na trhu a pak záplava těch, kteří chtěli přijít s nějakou technologií jako první.

Doufám, že někomu naše zkušenost pomůže, nicméně já už bych si dnes opravdu nechtěl procházet martiriem výběru – byl to opravdu očistec.

Moje, respektive naše, požadavky na interkom byly vcelku jednoduché. Čekala nás testovací jízda (říkejme jí spíše teambuilding) na krásných strojích značky Indian, při kterých jsme testovali helmy, kamery, oblečení a do party nám chyběl už jen zmíněný interkom. Vzhledem k tomu, že jsme si potřebovali různě přehazovat helmy, potřebovali jsme interkom, který lehce vycvaknete” a přehodíte na jinou helmu. 

Interphone Avant

Zkušenosti s Avantem a jak obstál

Je potřeba říct, že v naší skupině už nějaká ta zkušenost s různými interkomy byla, nicméně nikdo z nás nikdy neměl žádný produkt značky Interphone, takže jsme moc nevěděli, zda a jak se bude schopen spojit s dalšími typy a značkami. 

Velmi mile nás proto překvapilo, že kromě Seny se spojil se vším, co jsme mu nabídli a naše cesta tak začala veskrze pozitivně. Spojení se značkou Sena je prý spíše problémem na straně Seny, ale uvidíme časem, třeba si k sobě cestu najdou. 

Interphone Avant
Zdroj: Bonmoto

Avant mě osobně překvapil snadným ovládáním, obrovskou výdrží na nabití a relativně slušným zvukovým výstupem. Nejsem člověk, co by na cestách poslouchal hudbu a liboval si ve výškách a basech, takže ani hodnocení kvality zvuku z repro nechci nijak shazovat, rozumějte hodnotit. Je pravda, že ve sluchátkách občas zašumí nebo máte pocit, že občas někoho hůř slyšíte, ale jak jsem psal výše, i tak je kvalita zvuku naprosto dostatečná.

Písničky z telefonu, povely navigace, to vše lehce doplňuje bujaré kecání skupiny skvěle naladěných kamarádů, co si užívají jízdu krajinou. Pod zadky jim vrní motory skvostů, jako třeba Indian Scout Sixteen a Indian Scout Bobber Twenty. No prostě nádhera!

Interphone Avant

Avanat rozhodně nezklamal. Vydržel na nabití celé 3 dny ježdění a baterie byla stále středně nabitá”. 

Ani při ježdění po městě a telefonování za jízdy na skútrech nemůžu najít nic, co by mě na Avantu štvalo, nebo mi nějak zásadně vadilo. Jediné mínus pro mě byl fakt, že musím interkom vždycky odepnout, když potřebuju helmu uložit do úložného prostoru pod sedlo. Přeci jen s ním má helma o pěkných pár centimetrů více a mně se do zavazadlového prostoru prostě nevejde. Je to ale primárně dané velikostí helmy (2XL) a ne Avantem. Kolega Jirka má například helmu velikosti S a jemu se helma vejde bezpečně i do podstatně menšího skútru, jako je Piaggio Medley 125 S.

Na internetu se o Avantu dočtete, že liniové připojení jednotlivých účastníků je zastaralé, a když odpadne prostřední člověk v řadě, například 5 lidí, přijdete automaticky i o 4. a 5. jezdce. No, nám se nic takového nestalo. Pokud tedy neplánujete nechávat mezi jezdci mezery víc jak 1 km, garantuji vám, že si na Avanta ani nevzpomenete. Snad jen když budete mačkat tlačítko na příjem hovoru od manželky, že na vás doma čeká teplá večeře a vy to máte domů ještě 120 km.

Závěrem bych rád přidal jedno zcela osobní hodnocení. Nemám rád experimentování s levnějšími modely jen proto, že za každou cenu potřebuji ušetřit nějaké peníze. Bohužel se mi to už několikrát vymstilo a ve finále jsem za své 2-3 pokusy o nákup levnější techniky stejně utratil víc, než za nejdražší produkt na trhu. Mluvím například o držácích na telefon, mobilních telefonech, navigacích, atd. 

Proto všem s klidným svědomím poradím” – zkuste se zamyslet, odložit nákup třeba o měsíc, dát stranou více peněz a pak koupit produkt, který má podporu, historii a za mě skvělé zastoupení v našich končinách. Nebudete litovat.

Interphone Avant je jednoduše super, stojí za ty peníze a je to prostě dobrý parťák na cesty, nejen v jedné stopě. 

P.S.: Toto není placená reklama, ani placený článek. Jedná se jen skvělou zkušenost s produktem, který už víc než 3 měsíce denně používám.

REAGOVAT

Vyplňte komentář
Prosíme, zadejte své jméno